Najem prywatny - wybór stawek między 8,5% a 12,5 % Mała Symf
Autor
Wiadomość
brum200
Najem prywatny - wybór stawek między 8,5% a 12,5 % Mała Symf
Cześć, chcę wprowadzić przychód z tytułu najmu prywatnego w ewidencji przychodu. rozliczam jednego z małżonków, którzy każde z nich mają własne lokale i razem przekraczają przychód 100 tys. a w programie obsługuję tylko jednego z małżonków. Małą symfonia działa tak, zdaje się, że bierze pod uwagę przychód tylko osoby, której przychody są wprowadzane do programu i w momencie przekroczenia progu 100 tys automatycznie nalicza i wykazuje w ewidencji podatek ze stawką 12,5 %. a ja chcę jakoś w programie zaewidencjonować przychód drugiego małżonka, żeby program naliczał podatek od najmu według prawidłowych stawek, tj, od tej wyższej 12%. Lub móc samodzielnie dopisać w ustawieniach stawkę 12,5%, tak żeby móc ją wybierać przy obliczeniach. Ktoś miał taką sytuację? jak sobie poradził?
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości