Witam mam problem z migracją bazy do 50c, zgłosiłem do sage i odpisali iż:
"Po zdiagnozowaniu przesłanego przez Państwo pliku ErrorsLog wynika, że w bazie danych na jednym z dokumentów znajduje się zduplikowany zapis.
Proszę o usunięcie duplikatu, a następnie przeprowadzenie procesu weryfikacji przed migracją, a następnie samego procesu migracji."
Błąd w logu migracji wygląda tak (chyba o to chodzi): SourceTable: ScriptLog StepName: SQL2SQL ScriptName: przenoszenie danych FK 080 TimeStamp: 16:27:53 Message: ErrorNumber: 2627; ErrorSeverity: 14; ErrorState: 1; ErrorProcedure: ; ErrorLine: 58; Message: Violation of PRIMARY KEY constraint 'PK_zapisy_2'. Cannot insert duplicate key in object 'FK.zapisy'. The duplicate key value is (10, 2460).
Miałem nadzieję że sage wesprze mnie w tym temacie a nie potwierdzi że oczywiście jest błąd ale my mamy to w .......
Ktoś ma pomysł gdzie szukać tego zdublowanego zapisu i jak go usunąć
Tak, W SQL masz bazę przeniesioną 1 do 1 z pervasiva i jeśli mnie pamięć nie myli to tabela zapisy właśnie - sprawdź czy wszystko jest OK. W bazie tymczasowej jest przeniesione wszystko 1 do 1 nawet jeśli dane są błędne. Dopiero z bazy przejściowej dane przenoszone są do właściwej bazy produkcyjnej i na tym etapie wylatują błędy. Jeśli znajdziesz zdublowany błąd - trzeba go najpierw naprawić w bazie 2.0 - np poprawić albo skasować.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 38 gości