Witam jak najbardziej optymalnie sporządzać raport kasowy? Do tej pory zaznaczałem wszystkie transakcje opłacone gotówkowo i na koniec miesiąca rozliczałem to wklepując każdą transakcje z ręki. Wiem, że faktury mogę chyba bezpośrednio wykazywać jako księgowanie równoległe (rozliczenie rozrachunków + konto kasa) i wówczas tworzy mi się raport kasowy? Ale co z tymi kw - jak np. wypłata delegacji, zaliczek, czy chociażby wynagrodzeń w gotówce, lub kp zasilenie konta kasa z rachunku bankowego. Wówczas w raporcie kasowym rozjadą mi się daty - a zazwyczaj wszystko robiłem po kolei według dat (nawet płatności 5 zł za pocztę) każdy kwitek osobny dzień. Być może można te kwitki z poczty jakoś zbiorczo w kasie rozliczyć? Prosiłbym o pomoc jak zoptymalizować raport kasowy - bo wykończę się ;)
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 29 gości