Witam Po aktualizacji symfonii, przy wprowadzaniu faktur zakupu w kasie do rejestru zakupu okres przypisywany jest wg daty wprowadzenia a nie jak dotychczas wg daty dokumentu. Czy można to gdzieś zmienić w ustawieniach?? Teraz jedynym wyjściem jest zmiana daty systemowej :(
Hmm..... Ale w pytaniu jest uzyte ze w przy ksiegowaniu faktur w "kasie" czyli pod raportem kasowym - a w defincji RK juz tak sie vat nie da ustawic........ Ale ja zle zrozumiałem pytanie :)
Tak chodzi o wprowadzanie do rejestru zakupu z poziomu kasy, i właśnie w definiowaniu dokumentów dla kasy nie przewidziano możliwości ustalenia tego tak jak dla faktur vat. Tak wystarczy użyć CTtr+D. Co jednak nie zmienia faktu, że rejestr jest przypisywany wg daty wprowadzenia, która wskakuje automatycznie wg daty aktualnej dla symfonii (ctr+d) a nie daty dokumentu, którą ja sama wybieram wprowadzając raport kasowy. Przed aktualizacja nie miało znaczenia jaka jest data ustalona w symfonii.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 41 gości