|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
problem z zestwieniem RZIS i Bilansu
Autor |
Wiadomość |
mawo67
|
problem z zestwieniem RZIS i Bilansu
coś mi się rozprogramowało w programie FK symfonia, że konta w planie kont nie są przypisane do RZIS i BiLNASU, nie wiem gdzie to w ustawieniach poprawić ? Było dobrze w 2011 roku jest cały czas dobrze, w tym roku też bylo dobrze , ale coś mi się popsuło.
|
2012-06-14, 14:24 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert
|
Re: problem z zestwieniem RZIS i Bilansu
mawo67 pisze: nie wiem gdzie to w ustawieniach poprawić ? Pytasz w sensie, ze nie wiesz, czy wiesz gdzie to w ustawieniach poprawić? Normalnie przypisz jeszcze raz te konta - a może założyłeś nowy układ Bilnasu - to wtedy wybierz stary w nim powinny być przypisania
|
2012-06-14, 14:51 |
|
|
mawo67
|
nie wiem kompletnie jak w ustawieniach poprawić. w maju jak księgowałam to bylo wszystko ok, wydrukowałam RZIS, a teraz wyswietla się komunikat , że nie ma przypisanych kont ? Nie wiem co się stalo ? Ręcznie przypisywać ? - to juz chyba w ostateczności. czy jest jest jakaś automatyczna mozliwość podpięcia kont ?
|
2012-06-14, 15:35 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Automatyczna - to nie ma - musiałby to być system sztucznej inteligencji żeby wiedzieć co gdzie dana księgowa księguje:) a ręcznie - mając wydruk z poprzedniego roku - to 20 minut klikania
|
2012-06-14, 15:39 |
|
|
megryan
|
... nie spotkałam się, aby "coś się samo rozprogramowało? :)", ... musiałaś sama "usunąć" te konta, ale to się raczej pamięta :), więc przychodzi mi jeszcze coś do głowy: - może robiłaś jakieś nowe układy bilansu czy rzis? - bez przypisania kont, jakies nowe wzory? Wejdz w zestawienia / bilans / Układy - może tam jest kilka układów, a w tym Twój "pierwotny"?, jeśli tak wybierz go, - jak wchodzisz w plan kont, w jakieś konto - to zobacz czy masz tam coś zdefiniowane w "Pozycja" - sprawdź w: administaracja / użytkownicy - kto prócz Ciebie może to modyfkować :), ... bezpieczniej będzie, jak takie prawa zostawisz tylko sobie, wtedy nikt, nic przypadkiem tam nie zmodyfikuje :)
_________________ megryan
|
2012-06-14, 17:11 |
|
|
mawo67
|
jesli wchodzę w plan kont to w pozycji mam : brak definicji w ukladach do bilansu jest tylko jeden , tam nic nie zmaniałam
trudno zrobię to ręcznie , ale możecie mi powiedzieć w którym momęcie to się mi się moglo wykasowało, może faktycznie weszłam przez przypadek w jakies ustawienia i nawet nie zauwazyłam, że cos zmieniłam ? bo na pewno świadomie nic nie usuwałam. Kiedys w innej firmie dopisywałam konta do bilansu, ale wszystko bylo ok.. W innej firmie mam wszystko ok, a w tej coś sie popsuło.
|
2012-06-14, 17:28 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|