wrob pisze:
Problem trzba rozwizaywac empirycznie - gdzyz to nie jest problem tego konkretnie komunikatu a platformy na ktorej to robisz - a o ktorej nic nie napisales :(
Moja rada jest taka pokombinuj na innym systemie z tym samym SQL-em lub z np z SP1 dla odmiany itp - jesli stracisz wiecej niz 3 dni i nic nie wyjdzie
- to udaj sie do swojego dystrybutora po pomoc (albo przyslij mi baze)
Witam ponownie,
Nadal zmagam się z konwersją bazy - jestem uparty ale w tym przypadku chyba mało skuteczny.
Wypróbowałem różne systemy z SQL2008 SP1 i SP2 ale konwersja nadal zwraca błąd, mimo końcowego komunikatu "Zakończono pomyślnie upgrade bazy danych do wersji 56202", w efekcie czego FKF nie uruchamia się. Poniżej fragment loga:
***Check database
Błąd konwersji bazy danych
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]The In-row data RSVD page count for object "SSCommon.STEffPerm", index ID 0, partition ID 92097748402176, alloc unit ID 92097748402176 (type In-row data) is incorrect. Run DBCC UPDATEUSAGE.
CHECKDB found 0 allocation errors and 1 consistency errors in table 'SSCommon.STEffPerm' (object ID 1405300116).
CHECKDB found 0 allocation errors and 1 consistency errors in database 'BAZA_FKF'.
Błąd konwersji bazy danych
[Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Statement execute error!
Zakończono pomyślnie upgrade bazy danych do wersji 56202
***Unlock database
Po zalecanym uruchomieniu DBCC UPDATEUSAGE i kilku innych poleceń udaje mi się przeprowadzić konwersję bazy bez jakiegokolwiek komunikatu błędu z tym, że i tak wyświetla go FKF po uruchomieniu się. Nadal liczę na to, że uda mi się skonwertować bazę we własnym zakresie, bez konieczności skorzystania z usług firmy Sage. Może macie jeszcze jakiś pomysł?
Serdecznie pozdrawiam.