Witam, Program nalicza mi zasiłek chorobowy od podstawy umowy zlecenie, chociaż pracownik nie podlegał ubezpieczeniu chorobowemu.
Pracownik zatrudniony od 1.04.2018 na umowę o pracę. W lutym i marcu miał umowę zlecenie ale bez chorobowego. Gdy wprowadziłam zwolnienie lekarskie w maju, to w podstawie zasiłku uwzględnił również zlecenie.
W standardzie tak to nie działa - sobie nawet odtworzyłem i nic... liczy tylko z etatu. Więc pewnie masz coś inaczej poustawiane - może np. ta osoba pomimo braku składek w rozliczeniu umowy ma aktywne niepoprawne zgłoszenie do ZUS w tym czasie gdy miała zlecenie? Ręcznie możesz to poprawić w podstawach chorobowych, są w danych kadrowych > choroby, zasiłki, nad rozliczeniem choroby. Trzeba poprawić kwoty tak aby wyciąć stamtąd te zlecenia. Alternatywnie kontakt z ekspertem albo z pomocą techniczną u producenta.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości