Mam problem z instalacją KiP wersja 2018a na windows 2016 serwer. W pewnym momencie uruchamia się Windows Installer Coordinator i nie może zakończyć czynności " Please wait while the application is preparing for the first use'. Zainstalowałem wcześniej Symfonia.Services bez problemu. Nie doczytałem nigdzie specjalnych wymagań w stosunku do windows 2016 serwer.
Ciekawe, że nie miałem żadnych problemów z instalacją innych modułów 2018. W końcu udało mi się również z KiP 2018. Problem jest właściwie trywialny ale to co mi się nie podoba to brak monitów ze strony instalatora. O.K. w moim przypadku wystarczyło zainstalować Acrobat DC i możliwie wszystkie dostępne aktualizacje do Windows 2016. Mimo to obserwując przebiegającą kompilację w oknie cmd widziałem mnóstwo ostrzeżeń o braku różnych rzeczy. Kłania się brak dokładnego opisu otoczenia w jakim testowano najnowszą wersję KiP 2018. Co do uwagi o ustawieniach GPO to sprawdzę to na serwerze który działa w domenie firmy i dam znać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości