KDP.Parametry umowy zlecenia/o dzieło
Czy w momencie wprowadzania umowy zlecenia dla pracownika da się ustawić parametry dotyczące ubezpieczenia społ, zdrowotnego, czy robi sie to dopiero w momencie wprowadzania Rozliczenia umowy zlecenia?
Czy da się ustawić procent kosztów uzyskania przychodów w momencie wprowadzania umowy zlecenia/o dzieło, czy trzeba to za każdym razem zmieniać w rozliczeniu umowy zlecenia/o dzieło?
Myślę o tych parametrach
Załącznik:
zdj1.png [ 23.88 KiB | Przeglądany 2635 razy ]
Co powinnam zrobić, aby przy umowie zlecenie pojawiło się potrącenie PZU? Przygotowałam sobie taki element i wzorzec, podpięłam do pracownika, ale nie pojawia się to potrącenie przy rozliczeniu umowy zlecenia. Co zrobiłam źle? Dodam, że pracownik może mieć rozliczane różne umowy w różnych okresach oraz może być etatowcem oraz mieć zlecenie. Co wtedy zrobić, aby temu pracownikowi pojawiało się potrącenie PZU przy rozliczeniu umowy zlecenie?
Wprowadzam rozliczenia umów zlecenia w danym okresie, czy da się ustawić domyślny okres płacowy, aby automatycznie pojawiał się przy rozliczaniu umowy zlecenia? Chodzi o to miejsce co poniżej zaznaczyłam (obecnie podpowiada sie pierwszy zdefiniowany okres i muszę go ręcznie zmieniać).
Załącznik:
zdj2.png [ 17.66 KiB | Przeglądany 2635 razy ]