|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pipi86
|
Składki zdrowotna
Witam czy ktoś miał przypadek że nie nalicza mu sie składka zdrowotna u osób, które w trakcie miesiąca przechodzą z wynagrodzenia chorobowego na zasiłek chorobowy lub z zasiłku na macierzyński (1 lub 2 dni na wynagrodzeniu reszta na zasiłku) bardzo proszę o pomoc
|
2017-01-20, 07:43 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: Składki zdrowotna
Jeśli się nie oblicza, to prawdopodobnie dlatego że nastąpiło ograniczenie wysokości składki zdrowotnej do wysokości zaliczki na podatek. W nowych wersjach Symfonii (2017) zaimplementowana jest poprawka dot. wyroku SN z wakacji 2016 która powoduje że tak może się dziać jak napisałeś. Moim zdaniem to jest działa to błędnie obecnie bo w przypadku jaki opisujesz program niejako "zakłada" że całą ulgę podatkową i koszty odlicza się od tego przychodu za 1-2 dni pracy a nie od przychodu za zasiłek (od którego nie liczy się zdrowotne). Nie wiem czy jasno opisałem, ale ja bym to na Twoim miejscu zgłosił do Sage jako błąd.
|
2017-01-20, 21:56 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|