Pobór zaliczki na podatek od wynagrodzeń wg wyższej stawki
KDP 2015b. Pracownik złożył wniosek o to aby potrącać mu zaliczkę na podatek dochodowy 32%. No i tak patrzę, patrzę i nic nie widzę gdzie to ustawić. Proszę o podpowiedź.
Re: Pobór zaliczki na podatek od wynagrodzeń wg wyższej staw
Chyba nie ma lepszego sposobu niż ręczna modyfikacja progów podatkowych. W danych kadrowych, w zestawie podatkowym.
Trzeba dodać nową wartość, tylko koniecznie ograniczyć do końca roku. W przyszłym roku ewentualnie odnowić manewr.
Jeżeli zostawi się takie coś w nieskończoność, bez daty końcowej, to murowane kłopoty w przypadku ustawowej zmiany progów podatkowych, bo nikt już o tym nie będzie pamiętać.
Re: Pobór zaliczki na podatek od wynagrodzeń wg wyższej staw
OK. Dzięki za podpowiedź. Wprowadziłam taką zmianę i ograniczyłam do końca tego roku. Ale znalazłam jeszcze coś. W parametrach podatkowych (indywidualnych) jest "kwota podstawy opodatkowania niezarejestrowana w programie". Tam wprowadzenie kwoty np. 100.000 spowodowałoby naliczanie już wg wyższej stawki (oczywiście ograniczając do daty końcowej. Co Ty na to?
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 21 gości