Instalacja Kadry i Płace 2015b i konsekwecje update'u
Autor
Wiadomość
elmex
Instalacja Kadry i Płace 2015b i konsekwecje update'u
może komuś to pomoże, a przy okazji i ja się czegoś dowiem
w czasie instalacji - "darmowy" tj. w cenie/standardowy silnik BD - Windows XP - wyrzuciło mi następujący błąd /komunikat w załączeniu/, klikniecie OK pozwala na ukończenie instalacji prawidłowo, jednakże po konwersji danych poszczególnych spółek a następnie po otworzeniu klienta w programie nie można wygenerować wydruków pojawiają się problemy. Dopiero ponowna instalacja na już skonwertowane firmy mimo ponowienia wystąpienia błędu w czasie instalacji pomaga.
po pierwsze: - czy ktoś jest w stanie podać mi przyczynę takiego zachowania,
po drugie: - konwertując każdego klienta/firmę należy to robić pojedynczo - czyli skonwertować - zamknąć program i silnik BD ponownie otworzyć i przejść do konwertowania następnego - inaczej program się wywala
po trzecie: - czy firma Sage choć raz przygotuje aktualizację bez niespodzianek? czyli walczenia z problemami nie znanymi w innych systemach - tracę powoli cierpliwość do produktów tej firmy mimo wieloletniego sentymentu
pozdr
Załączniki:
Komentarz: Komunikat systemowy przy instalacji Przechwytywanie error.JPG [ 26.32 KiB | Przeglądany 3214 razy ]
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 20 gości