Witam. Nie potrafię usunąć pracownika ze wzorca. Błąd: Nie można usunąć przyporządkowania pracownika "..." do wzorca "Zerowe koszty uzyskania" trwającego od 2013-05-27 do [--] gdyż przyporządkowanie to pokrywa się z zamkniętymi okresami płacowymi.
Wszystkie okresy z maja 2013 mam pootwierane. Podatkowe, ZUS i bazowy również. Przy wzorcu jest kredka czyli pracownik został ręcznie przypisany do tego wzorca.
Jakieś sugestie? Czegoś nie zrobiłem? Kadrowcem nie jestem więc proszę o sugestie, czy mam jakiś raport wykonać lub coś.
No i znalazłem rozwiązanie. Musiałem również otworzyć okresy kwietniowe. Okresy kwietniowe rozliczane były w maju i chyba dlatego system pluł się, że nie da się usunąć ze wzorca. Swoją drogą ciekawe. Bo w książce sugerują natychmiastowe zamykanie okresów naliczonych i zatwierdzonych do wypłaty. Skoro zamknę kwiecień i w maju będę coś wprowadzać i się pomylę i jedynym sposobem na usunięcie będzie otwarcie kwietnia? No chyba, że był to problem ręcznego przypisania do wzorca. Gdyby to przez zdarzenie zostało zrealizowane to może nie byłoby problemu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości