robie podatek za grudzien i pomiedzy tym co mam na PIT 4r a tym co z list płac mi wynika jest róznica. Z tego co wyliczyłam, to robiłam dodatkowa liste wypłacona w grudniu (jest płatne zazwyczaj 10 naetepnego miesiaca- wice miałam tu dane z listopada i ta liste z grudnia) i tam dziewczyna miała zasiłek macierzyński i kwota róznicy jest kwota podatku z tego zasiłku, wiec podejrzewam, ze o nia chodzi. Ten zasiłek nie sciaga mi sie równiez do innych raportów za grudzień. Teraz moje pytanie- gdzie mam pogrzebać, zeby to sprawdzic i ewentualnie poprawić, zeby PIT generował sie z poprawna kwota. Wersja 2010 2 a
2012-01-09, 18:03
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
greg_123
Re: PIt 4R
Witaj,
Przed zrobieniem PIT4, nalicz okresy podatkowe.Zakładka okresy/miesiące-lata/prawym na podatkowy i nalicz
2012-01-10, 22:33
azoorek75
Re: PIt 4R
naliczyłam i jest to samo
Gdy wchodze w pracownika (fajnie to brzmi ), to w zakładce płace-miesiace lata w okresach podatkowych nie ma tej jednej listy i podatku z teho macierzyńskiego. Czy da sie to zmienić?
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości