|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Błąd w bilansie urlopowym
Autor |
Wiadomość |
MarB
|
Błąd w bilansie urlopowym
Witam,
mam problem z naliczaniem ilości dni urlopu w bilansie urlopowym.
Program Symfonia Kadry i Płace 2011.b
Mam pracownika, który pracował w firmie do końca 01.2011. Potem został zwolniony. Ponownie przyjęto go do pracy w 05.2011. W styczniu program naliczył mu 2 dni urlopu przysługującego , z tego pracownik wykorzystał 1 dzień urlopu na żądanie i 1 dzień urlopu wypoczynkowego.
W maju w bilansie program widzi, że pracownik miał już 1 dzień urlopu na żądanie w tym roku i to jest OK, ale odejmuje mu ten dzień od wymiaru urlopu, który przysługuje pracownikowi jeszcze do końca roku ("wykorzystano na żądanie z wymiaru 1","wykorzystano łącznie urlopu 1"). O ten 1 dzień pomniejszona jest liczba di urlopu jakie pracownik może wykorzystać ( w przypadku urlopu wypoczynkowego jest OK, źle jest tylko w przypadku urlopu na żądanie).
Nie wiem, czy to program liczy źle, czy ja coś robię źle, że tak mi liczy. Bardzo proszę o jakąś informację. Może ktoś się już z tym spotkał.
|
2011-11-30, 12:24 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
TS
|
Wydaje się, że niestety jest to błąd programu. Proponuję zgłosić do SAGE. Trudno zaproponować doraźne rozwiązanie, ponieważ zmiany na wartościach niestety odbiją się na dalszym działaniu bilansu.
_________________ pozdrawiam
TS
|
2011-12-03, 22:46 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|