mam taki problem... Jedna z firm zatrudnia pracownika na trochę innych warunkach... Otóż pracownik jest zatrudniony na 1/2 etatu ale nie 5 dni roboczych w tyg. po 4 godz. (tak jak w programie), lecz co drugi dzień roboczy w tyg. po 7 godz. (czyli poniedziałek-środa-piątek po 7 godz.).
jeśli macie jakieś propozycje jak to rozwiązać to czekam na podpowiedzi
Zdefinuj sobie dzien 7mio godzinny a potem zrob wzorzec tygodnia((Kartoteki/obiekty kalendarzowe) i poukladaj tam odpowiednio te dni no i zainicjuj temu pracownikowi kalendarz takim wzorcem.
2008-09-25, 15:21
jansio
ok to potworzyłem...
ale problemów ciąg dalszy... pracownik jest zatrudniony od 2007-12-01 na 1/2 etatu, która była domyślnie ustawiona w programie (wzorzec Pracownik - 1/2 etatu).
teraz ja potrzebuje zakończyć ten wzorzec Pracownik - 1/2 etatu i rozpocząć nowy stworzony przez mnie... no i mam problem bo mi nie chce go zainicjować w kalendarzu... jak kończę tamten i wrzucam nowy to nic mi się na kalendarzu nie dzieje... robiąc to na jakiejś bazie demo robi mi się poprawnie a u klienta nie
co może być przyczyną??
2008-09-26, 13:09
jansio
no i wszystko jasne
chodziło o priorytet. ustawiłem na wyższy i powiodło się
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości