KDP 2010.1
witam, chciałabym aby na liscie płac było dodatkowo widoczne stanowisko. Jest to element w elemencie kadrowym zgrupowanym Umowa o pracę. Doczytałam sie, ze trzeba zrobic widok na element kadrowy zgrupowany (własnie na tą umowę o prace). No i zrobiłam. Dodałam do listy płac (spóbowałam z opcją pobieraj wartość z danych kadrowych i bez tej opcji) i ciagle wyswietla zera. Sprawdziłam, ze z kolei jak zrobie widok na wynagrodzenie zasadnicze (tez z Umowy o prace) to działa. I jeszce sprawdziłam, ze jest stadnardowy element: widok na data_rozpoczecia (tez z Umowy o prace) i tez wyswietlaja sie w nim zera. Czy to dla danych innych niz liczba nie działa? czy robie cos nie tak?
No gneralnie domyslnie nowy element (npwidok) jest typu liczobwego wiec dla inszych wartosci da zera - moze przyjrzyj sie typom elementow itp? :)
2010-06-28, 20:24
Gem
Utwórz sobie nowy element - widok na element kadrowy zgrupowany. Na zakładce dołączanie wybierz widok na element "umowa o pracę". Usuń zbędne atrybuty - pozostaw tylko stanowisko. Następnie dodaj ten element do listy płac i jeszcze tylko prawy klawisz myszy na nim i wybierz "pobieraj wartości z danych kadrowych" i "grupowanie wartości z poszczególnych okresó - brak"
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości