|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kati83
|
uczniowie
Mam problem z utworzeniem osobnej listy dla uczniów. Tzn. listę udało mi się utworzyć, bo utworzyłam nowy wzorzec uczeń, ale jednocześnie nie potrafię usunąć uczniów z wzorca pracownik etatowy. W konsekwencji uczniowie pojawiają się na dwóch listach, zarówno uczniowie, jak i umowa o pracę, a tego nie chcę. Proszę pomóżcie
|
2010-07-01, 16:11 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wojtek
|
Najlepiej utworzyć jeszcze jeden wzorzec jakis typu Nieuczeń i przypiąć go wszystkim nieuczniom.
Następnie utworzyć dwa okresu typu podstawowy (jeden dla uczniów drugi dla nie uczniów) i na formatce związanej z definiowaniem okresu zaznaczyć dla uczniów :
zaznaczyć opcję "Rozliczaj wyłącznie pracowników przypisanych do grupy/działu" i wybrać wzorzec "uczniowie.
To samo należy zrobić dla drugiego okresu dla nieuczniów (tylko należy wybrać wzorzec nieuczniowie)
Po tym zabiegu system powinien podzielić na okresach rozliczenia związane z uczniami i nieuczniami
|
2010-07-08, 09:05 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|