Problem z zamknięciem okresu "samododające się zdarzeni
Witam,
Mam taki problem:
KDP 2010 + Pervasive
Dziennik zdarzeń pusty - wszystko porealizowane. Podczas zamykania okresu kwiecień podstawowy wszyskto idzie OK do czasu... Na samym końcu wrzuca do kalendarza jednego z pracowników zdarzenie "Rozliczenie umowy zlecenia". Zlecenia nie da się zrealizować bo nie można połączyć go z rzadną transakcją. Usunięcie zdarzenia i rozpoczęcie zamykania skutkuje automatycznym dodaniem go tam gdzie poprzednio. Mogę dodać tylko tyle że pierwotnie program usiłuje dodać to zdarzenie do marca , ale marzec jest zamknięty, więc wrzuca go w kwiecień.
Pracownik pracuje wyłącznie na umowy o dzieło bądź zlecenia. W sumie w tym momencie występuje 10 umów cywilnoprawnych od roku 2006 i wszystkie rozliczone za pomocą zarzeń "rozliczenie...". O co tu może chodzić i jak to można naprawić.
Z góry dziękuję za pomoc
Sam odpowiem sobie na posta :)
Okazało się że powstał błąd w bazie. Znalazłem w tabeli serie zdarzeń wpis którego data zakończenia serii zdarzeń ustawiona była w nieskończoność , a sama seria zarzeń połączona była z id innych tabel numerami które w tych tabelach niewystępują. Usunięcie wpisu roziązało problem. Okres zamknął się poprawnie a rzadne zarzenie już się samo nie dodało
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości