PIT40-komunikat o błędzie
Próbuję zrobić rozliczenie nadpłaty lub do zapłaty podatku z poprzedniego roku w marcu (zgodnie z instrukcją z dokumentacji)> robiłam juz różne kombinacje i zawsze na zakładce płace-wynagrodzenia pojawia sie komunikat:
"brak naliczonego roku podatkowego 2009 lub element-parametr formuły nie został umieszczony w zestawach naliczanych dla roku podatkowego (pracownik: ...., element: "kwota do zapłaty" podatku z ubiegego roku, okres marzec 2010 podstawowy)
moje kombinacje
- otworzyłam tylko rok podatkowy i dodałam element z Zeznania podatkowe -PIt40(2008), bo 2009 nie ma. zamknełam rok podatkowy. pracownika przypisałam od 1 marca do 31 marca do wzorca Rozliczenie roczne podatku (nadpłaty / do zwrotu)
-otworzyłam miesiace podatkowe i dla wszystkich przypisaam PIT40(2008), zamknełam miesiace i rok, pracownika przypisałam od 1 marca do 31 marca do wzorca Rozliczenie roczne podatku (nadpłaty / do zwrotu)
i ciagle nic
jak naliczam okres płacowy marzec to nie chce naliczyc pracownika bo pisze, że brak wartosci dla PIT11 poz.77 i PIT40 poz.69