|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Zamiana wynagrodzenia chorob. na zasiłek z tytułu wypadku
Autor |
Wiadomość |
Oleczka100
|
Zamiana wynagrodzenia chorob. na zasiłek z tytułu wypadku
Witam, mam taki problem, teraz okazało się, że zwolnienie lekarskie z lipca 2017, za które było wypłacone zwykłe wynagrodzenie chorobowe (80%), muszę zmienić na zasiłek chorobowy z ubezpieczenia wypadkowego. Pracuję w Symfonii ERP i nie bardzo wiem od czego zacząć, muszę zapewne dokonać korekty, ale nie wiem jak ją prawidłowo zrobić w tym programie, żeby wszystko się dobrze rozliczyło. Czy może ktoś miał podobny przypadek, będę wdzięczna za pomoc.
|
2018-01-09, 15:56 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
szepczący
|
Re: Zamiana wynagrodzenia chorob. na zasiłek z tytułu wypadk
Potrzebujesz utworzyć nowy proces korekty, za wszystkie miesiące i dla wszystkich okresów od pierwszej wypłaty z ub. chorobowego zamiast z wypadkowego. Następnie usuwasz wszystkie błędne zdarzenia choroby i wstawiasz poprawne zdarzenia wypadek przy pracy (od najstarszego do najnowszego). Następnie sprawdzasz wyliczenia i zamykasz... przy sprawdzaniu tych wyliczeń zwróć uwagę aby skorygowało Ci się tylko to, co faktycznie ma się zmienić (czyli na minus wynagrodzenie chorobowe, na plus zasiłek i pochodne od tych kwot). Jeśli coś jeszcze się liczy, czego się nie spodziewałaś, to lepiej umów się z ekspertem bo możesz mieć niepoustawiane zupełnie składniki pod kątem wyrównań/korekt.
Sage jakiś czas temu wrzucał filmiki na youtube jak się koryguje, w pomocy online albo podręczniku też coś powinno być - pomoże ci to w pierwszej korekcie. Jak się obawiasz, że coś pójdzie nie tak - to najlepiej za pierwszym razem zrobić to z ekspertem, będzie łatwiej zacząć.
|
2018-01-09, 22:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|