|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
zmiana wartości dokumentu RW podczas wystawiania
Autor |
Wiadomość |
dhkwas
|
zmiana wartości dokumentu RW podczas wystawiania
Witam, Zmagam się z problemem w najnowszej symfonii ERP handel,
Towar został przyjęty na magazyn w cenie 4,6774 był częściowo rozchodowany w różnych dokumentach
Następnie wystawiam dokument RW na 100 sztuk powyższego towaru, program wyświetla mi cenę 4,6773 za sztukę co na wartości dokumentu daje mi grosz różnicy,
Oczywiście rozwijam pole ilość i zmieniam pole "brak rezerwacji" na "ze wskazaniem dostaw" i cena wyświetla mi się poprawnie(4,6774), wystawiam dokument i okazuje się że dokument został wystawiony w cenie 4,6773 (cena zmieniała się z momentem wystawienia)
Czy ktoś wie co w takim przypadku zrobić, te dokumenty muszą ze sobą grać
|
2017-05-30, 08:32 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
rafal
Ekspert
|
Re: zmiana wartości dokumentu RW podczas wystawiania
Ustaw w rodzaju dokumentu "brak rezerwacji".
|
2017-05-30, 09:03 |
|
|
dhkwas
|
A gdzie jest ta opcja? przy rozwijaniu ilości w dokumencie mam zaznaczone ale wtedy podaje mi zła cenę.
Ustawieniach nie znalazłem takiej opcji,
Mogę prosić o wskazówkę?
|
2017-05-30, 10:13 |
|
|
dhkwas
|
Doszedłem do wniosku dlaczego tak jest, dokumenty magazynowe są wystawiane w kwocie rzeczywistej czyli zaokrąglane do pełnych groszy, w wyniku wielu takich zaokrągleń wartość magazynu/ilość wyniosła w zaokrągleniu niższą kwotę na sztukę, symfonia oczywiście wylicza według wartości magazynu.
Czy możemy się zabezpieczyć przed tym na przyszłość. np. żeby wartość dokumentów mag. nie była zaokrąglana tylko podawana w rzeczywistej kwocie przyjęcia? bo na dłuższa metę to spowoduje rozjazdy spore
|
2017-05-30, 14:41 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|