|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Modyfikacja wydruku Dokument WDK - ang
Autor |
Wiadomość |
lechuedat
|
Modyfikacja wydruku Dokument WDK - ang
Witam, Klient zażyczył sobie żeby przerobić wydruk angielski korekty sprzedaży tak, aby nazwy towarów, forma płatności i kwoty na wydruku były w walucie obcej (standardowo jest w złotówkach, a tylko kwota do zapłaty jest w walucie). Modyfikuje zatem raporty: Dokument WDK - ang i Dokument eksportowy korygujący PLN. Do nazwy towaru po angielsku użyłem dodatkowego pola towaru - to działa. O ile poradziłem sobie z tabelką podsumowanie VAT to nie mogę sobie poradzić z pozycjami Cena i Wartość Netto (w załączniku efekty pracy). Nie mam pomysłu jak rozwiązać kwestię form płatności. Proszę o pomoc.
|
2014-06-02, 19:37 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
anna84
|
Re: Modyfikacja wydruku Dokument WDK - ang
Podłączam się do pytania. lechuedat jakie pola zmieniłeś w tym raporcie, że udało Ci się uzyskać kwoty w walucie obcej?
|
2014-06-03, 10:14 |
|
|
lechuedat
|
Witam, Poradziłem sobie już z tematem. Dałem sobie spokój z poprawianiem "Dokument eksportowy korygujący PLN" (za dużo zmian trzeba by było wprowadzić do raportu - m.in. zamianę kwot w złotówkach na kwoty euro), a zamiast niego użyłem "Dokument eksportowy korygujący", który od razu drukuje dokument w walucie. Includem dodałem do wydruku raport "Lang_ang", który tłumaczy stałe pola dokumentu z j.pol. na angielski. Do tłumaczenia nazwy towaru wykorzystałem dodatkowe pole z kartoteki towaru, gdzie klient wpisuje sobie angielską nazwę produktu. Miałem trochę problemów z tłumaczeniem formy płatności. Myślałem żeby użyć do tego raportu "Lang_ang" i tam wpisać tłumaczenia form płatności, ale nie chciało mi to za bardzo działać. Rozwiązałem to wpisując do bazy słownikowej programu angielskie nazwy form płatności. Troszkę mało eleganckie, ale skuteczne, klient tylko musi przy wystawianiu korekty wybrać z listy form płatności odpowiednia nazwę. Oto efekty mojej pracy ( w załączniku).
|
2014-06-04, 14:31 |
|
|
rafal
Ekspert
|
Piękny wydruk. Możesz w kodzie zrobić tłumaczenie Kod: select case sFormaPlat case "przelew" sFormaPlat = "transfer" case "gotówka" sFormaPlat = "cash" endselect
|
2014-06-04, 14:43 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|