Re: Faktura i Kasa Start - kasowanie towarów
djcargo pisze:
Dzięki - pomogło!
djcargo pisze:
Jak rozumiem na dokumentach jeden z produktów zniknie i zastąpi go drugi?
TAK, to rodzi oczywiście pewne ZATARCIE informacji - np. dla tych towarów, które połączyłeś nie da się już zrobić sensownych zestawień, chyba że w kopii bezpieczeństwa zachowasz sobie archiwalne dane, to zawsze możesz wrócić do tych analiz - ja osobiście zmieniłbym program chyba na Fakturę z linii Symfonia i wolałbym mieć analizę całej sprzedaży z podziałem na towary - ale to już moje "własne widzi mi się
",
djcargo pisze:
Jeżeli mam kopie faktur i paragonów w formie drukowanej to chyba nie jest istotne co będę miał w programie, prawda?
ZGADZA SIĘ - dla kontroli z US ważne są WYDRUKI, PARAGONY i to co złożyłeś u nic w formie deklaracji - program w którym drukujesz dane jest bez znaczenia, może być to Excel jak i Word - jedyny problem, jakieś korekty stare mogą być kłopotliwe do wykonania bo podmieniłeś towar... ale i z tym można sobie poradzić (względnie wypisać ręcznie),
djcargo pisze:
Ja nie mam tylu produktów, ale niestety co jakiś czas niektóre mi wypadają, a pojawiają się nowe i w ciągłym obrocie mam 400-500 produktów, ale baza już prawie prawie zapchana.
Przemyśl jednak opcje przejścia na Symfonię Faktura FA/FAP - problem zniknie, brak ograniczeń na ilość Towarów i Kontrahentów, jest też możliwość rozbudowania programu o raporty i rozwiązania dodatkowe, Wezwania do zapłaty.Monity, Noty odsetkowe, Potwierdzenia sald i dziesiątki innych dodatkowych programików