Przeszukałem forum, ale nie udało mi się tego znaleźć. Normalnie prowadzimy sprzedaż towarów na fakturę VAT-marża i dlatego też towary tego typu ustawiamy iż są zwolnione z opodatkowania, płacimy podatek jedynie od marży, jednakże istnieje także możliwość sprzedania takiego towaru na pełną fakturę VAT 23% i wtedy powinniśmy zapłacić podatek od pełnej kwoty na fakturze. W jaki sposób mogę jedną sztukę towaru "ovatować"?? Mam stworzone dwa bliźniacze towary z tym że jeden na ZW a drugi na 23%, tylko jak "przesunąć" prawidłowo towar pomiędzy nimi?
Wydaj na RW i przyjmij go z powrotem na PW Ew mozesz miec jeden towear i zmieniac mu stawke przy sprzedazy
2012-03-13, 14:49
banan7775
Re: Ovatowanie towaru Symfonia Handel 2012.a
W sumie rozwiązanie ze zmianą stawki VAT przy sprzedaży jest najprostsze i może się okazać najlepsze, ale chciałbym się jeszcze upewnić że wszystko będzie się dobrze wyliczać, ponieważ księgowy zdalnie importuje potrzebne mu rzeczy i chciałbym mieć pewność, że w związku z zakupem danego towaru na ZW należny podatek wyliczy mi od pełnej kwoty a nie uzna w tym momencie kwoty zakupu za opodatkowaną?
Stawka vat jest zapisywana w dokumencie i pozycji i takowa jest eksportowana do FK - to co jest w towarze wpisane to de facto tylko podpowiedz przy wystawianiu dokumentu
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 16 gości