1. czy jest mozliwosc dokladnego podawania o jaki program chodzi?
1. raczej nie.
2. nie (chyba ze czesto robisz kopie to w kopii)
3. Jesli zatwierdzonych u Ciebie znaczy wystawionych to tak - prowadzi historie zmian - jest pod prawym na dokumencie oczywiscie jesli jestes uprawnionym do tego userem :)
Istnieje możliwość dodatkowego oprogramowania takiej funkcjonalności przy użyciu :
1. Wewnętrznego języka AMBasic
2. Procedur programu (Procedury AMBASIC-a wywoływane automatycznie w trakcie działania programu SYMFONIA HANDEL. Procedury wołane przy wykonaniu konkretnej czynności przez użytkownika)
Dziękuję za błyskawiczną pomoc. Faktycznie, nie sprecyzowałem. Chodzi o Handel Premium w wersji 2008.c. Odpowiedzi na dwa pierwsze pytania niestety spodziewałem się. Jeżeli chodzi o historię zmian - jak ma się to do operacji usunięcia dokumentu? Tu nie mogę kliknąć prawym na dokument. Ponadto na koncie admin (istniejącym od początku) niestety nie mam takiej opcji, ani na liście dokumentów ani po otworzeniu danego dokumentu.
Admin to jescze za malo aby zboaczyc... sa i wyzsze prawa alt to juz raczej dystrybutror.
Natomiast usuniecia oczywiscie nie zobaczysz bo widzisz to klikajac prawym na wystawionym dokumencie i widzsz tylko kwote przed zmiana i kto zmienial no i date..
Dlatego to co zaproponowal Rafal - to nejlepsze rozwizanie jesli chodzi o premium... forte z racji tego ze siedzi na sql to moze wiecej bo po pierwsze samo loguje operacja po drugie zawsze jest log samego SQL-a....
Pewnie jestli na pervasive wlaczczyc trace to tez by mozna co nieco odsledzac :) :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 34 gości