Mam symfonię Handel Forte i następujące pytanie: czy jest możliwość edytowania raportu "Lista zamówień z pozycjami"? W kartotece raportów mam odwołanie do "listzamp.sc" a czegoś takiego nie mogę znaleźć.
2010-01-12, 07:24
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
leonek
listzamp.sc to nazwa tegoż właśnie raportu - Lista zamówień z pozycjami a zainkludowane powinieneś mieć "Lista dokumentów z pozycjami" (kartoteki/sprzedaż)
2010-01-12, 18:45
bartek
Dziękuję za odpowiedź. Pytanie zadam może trochę inaczej: czy mogę dostać się do kodu, który odpowiada za generowanie tego raportu? Nie wiem jak / gdzie szukać go (czy jest to wogóle możliwe).
Szukaj po pelnej nazwie raportu np w kartoteki sprzedaz :)
Albo moze uruchom sobie wydruk i debbuger on ci otworzy raport :)
2010-01-14, 11:48
bartek
Znalazłem taki raport jednak treści za dużo w nim nie ma oprócz tego że jest zaincludowane "listzamp.sc". Chodzi mi o to czy jest opcja dostania się do pełnej treści kodu. Nadpisanie zmian w raporcie "Lista zamówień z pozycjami" znajdującym się w kartotece sprzedaż równa się z napisaniem raportu od nowa, a ja chciałbym wprowadzić małe zmiany.
Nie znam się na programowaniu w symofnii więc może to co wyżej napisałem nie ma sensu dlatego proszę o wyrozumiałość :)
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości