[Handel Premium 2008.c] Sprzedaż towaru z konkretnej dostawy
Autor
Wiadomość
niziok
[Handel Premium 2008.c] Sprzedaż towaru z konkretnej dostawy
Witam
Mam problemik:
W sierpniu jeden z pracowników wystawił paragon, ale nie zafiskalizował go. Dopiero we wrześniu zauwazyliśmy taką sytuację i zamiast anulować dany dokument wystawiliśmy fakturę korygującą (zwrot całkowity) i we wrześniu wystawiliśmy nowy paragon. Niestety jeżeli dokument nie był zafiskalizowany nie można go wydrukować do zestawienia dla księgowej. Chciałem więc usunąć korektę (delete z listy, najpierw WZ oczywiście) ale program uniemozliwia mi to ponieważ twierdzi że będzie musiał zrobić ujemny stan z PZ z dostawy grudniowej 2008. Czy da się jakoś edytować WZ żeby zmienić dostawę towaru sprzedawanego np na ostatnią w systemie?
da sie:) jak to zwykle bywa w Handlu za pomocą przycisku Edutuj ;) potem klikamy na "trójkącik" przy ilości i możemy "przeklikać" się na inną dostawę. Oczywiście nie ostatnią ogólnie tylko np ostatnią przed datą tej WZ
delikwent pisze o WZ choć faktycznie pewnie miał na myśli WZK ;) tu sie faktycznie nie da
a może od innej strony bez mieszania w dostawach itp. Skoro korekta już robiona i ją można pewnie drukować oraz to coś jest sprzedane jeszcze raz to przecież paragon NIE zafiskalizowany da się wydrukować - wchodzimy do dokumentu i naciskamy ALT+H.
2009-09-05, 22:06
niziok
Tak, mój błąd - chodzi o WZK a nie WZ
Wszystko było by fajnie, gdyby się dało wydrukować... ale jak wchodzę do tego niezafisalizowanego paragonu to ALT + H niestety nie działa
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości