mwprogress
|
HANDEL ERP 2024 Dodatkowe kolumny na liniach/pozycjach pz
Cześć
Potrzebuje na PZ zrobić ostania cenne sprzedaży, marże , stawke vat ,wartość vat brutto sprzedaży. Zdefiniowałem dodatkowe pola namierzyłem triger który jest odpowiedzialny za uzupełnianie danych dodatkowych pol jest to
[SSCommon].[HMF_WarehouseDocumentPositionClassification_TH_IOI]
Ponizej fragment zmodyfikowanje procedury ---------------------------------- INSERT INTO SSCommon.[HMF_WarehouseDocumentPositionClassification] ([Guid], [ElementId], [CDim_Temperatura], [CDim_Gęstość], [CDim_Cena#sprzedaży#brutto], [CDim_Stawka], [CDim_Marża], [CDim_Ostania#cena#sprzedaży], st_last_modified, st_shadowdata) SELECT mc.[Guid], mc.[ElementId], [CDim_Temperatura],[CDim_Gęstość], mc.[CDim_Cena#sprzedaży#brutto], '', [CDim_Marża], idp.CenaD, @st_last_modified, NULL FROM inserted mc LEFT JOIN HM.[MZ] m ON m.id=mc.ElementId LEFT JOIN [HM].[TW] t ON m.idtw = t.id LEFT JOIN [HM].[xt] x ON t.vatsp = x.id left join [HM].[ProductsCardIndexView] idp on t.id=idp.Id
---------------------------
Jak mam tylko idp.CenaD procedura wykonuje sie ostania cena sprzedaży się pokazuje, gdy dodam np x.kod bo chciałby wyświetlić stawkę dostaję blad. ma ktoś może pomysł co robię zle i jak sie z tym uporać
Załączniki:
blad.PNG [ 177.11 KiB | Przeglądany 5279 razy ]
Przechwytywanie.PNG [ 202.11 KiB | Przeglądany 5280 razy ]
|