Czy jest możliwość uzyskania w arkuszu inwentaryzacji przychodu ostatniej ceny po jakiej był kupiony towar?
Nie wiem czym to jest spowodowane, ale obecnie jest tak, że przy generowaniu dokumentów inwentury przez (towary>operacje>inwentaryzacja>inwentaryzacja) towary na dokumencie inwentaryzacja rozchód mają poprawne ceny, a towary na dokumencie inwentaryzacja przychód miewają niepoprawne np. 0,01zł (gdzie ostatnia cena zakupu była 50zł) lub są bez wartości.
Tak, oczywiście, nadpisywanie ceny jest ustawione.
Problem jednak dotyczył również inw. rozchód, ale w wyniku jakiegoś zbiegu okoliczności akurat chyba jeden taki przypadek się zdarzył. W inw. przychód było więcej.
Już po napisaniu postu zerknąłem w cenę zakupu w towarach i gdzieniegdzie jest ona niezgodna z rzeczywistą ostatnią ceną zakupu (wcześniej sprawdzałem w dostawach towaru). Gdzieniegdzie brakowało jej i podczytała się cena sprzedaży, który była "od czapy"
Czy przychodzi Ci do głowy jakaś możliwość nieprawidłowego nadpisania ceny zakupu towaru jeśli PZ na taką cenę nigdy nie istniało, a wykluczając ręczną ingerencję użytkownika? Zakładam jednak, że to kwestia ręcznego "poprawienia" ceny zakupu na niektórych towarach przez jakiegoś użytkownika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości