O problemie tym już ktoś wspominał w dwóch innych postach jednak wersja aplikacji była inna i ostatecznie nie było odpowiedzi.
A teraz do rzeczy: mam m.in. Symfonię HM Premium i FK Premium zainstalowaną na serwerze (Win Server 2008 - serwer terminali) oraz Pervasive v10. Oprócz tego są końcówki, które łączą się z serwerem. Problem polega na tym że nie działa mi integracja z HM do FK jak jestem zalogowany na serwer przez RDP. Na końcówkach wszystko jest OK.
Poniżej błąd jaki mi się pojawia.
1. Zawsze instaluj program/y na terminalu poprzez dodaj/usuń programy
2. Czy nie jest czasami sytuacja, że na końcówkach masz katalog z bazą FK zamapowany jako np. dysk Z i tak masz ustawione w parametrach integracji w Handlu, a na serwerze nie masz dysku "Z" tylko katalog np. D:\Symfonia\baza_fk
I wtedy jak się logujesz na serwerze to integracja próbuje się dostać do dysku "Z" którego nie ma.
2009-02-23, 21:04
bartek
Pomogła ponowna instalacja programów - tym razem terminalowo . Dziękuję za pomoc
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 43 gości