|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
HMF Forte 2007 - przecena wartości magazynu
Autor |
Wiadomość |
rrafal
|
HMF Forte 2007 - przecena wartości magazynu
Witam,
co roku po inwentaryzacji potrzebujemy wykonać przecenę magazynu wprowadzając dla każdej pozycji z kartoteki, nową cenę. W obecnej chwili tworzymy arkusz inwentaryzacji i zmieniamy jego typ na "przecena magazynu", w ten sposób otrzymujemy arkusz w którym mamy kolumny: kod towaru, nazwa towaru, cena bieżąca, nowa cena. Do tej pory pozycję "nowa cena" uzupełniamy ręcznie i po uzupełnieniu dla wszystkich pozycji zatwierdzamy arkusz, na podstawie którego tworzone są dokumenty PWM.
Jednak dla kilku tysięcy pozycji robienie tego w ten sposób jest czasochłonne, dlatego chciałbym to zrobić z automatu jednak akurat przy tworzeniu tego typu arkusza nie jest tworzony plik tekstowy. Chciałbym to zrobić bezpośrednio w bazie ale nie mogę odszukać odpowiednich tabel.
Dlatego mam pytanie, czy wie ktoś może czy arkusz utworzony w ten sposób jest przechowywany w bazie i w której tabeli ? chodzi konkretnie o pole "nowa cena", na którym chciałbym zrobić update. Ewentualnie w której z tabel mogę znaleźć dokumenty PWM, i w nich dla pola "nowa cena" zrobić update.
Pozdrawiam Rafał
|
2011-12-28, 23:07 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
rrafal
|
Re: HMF Forte 2007 - przecena wartości magazynu
Zrobione. W końcu udało się to wykonać z poziomu bazy. Jak ktoś by potrzebował tabele : MG;MZ. W tych tabelach znajdują się dokumentu PWM. Dokumenty PWM utworzone do bufora za pomocą arkusza "Przecena magazynu". Update kolumny cen i ładnie się wszystko przeliczyło.
|
2012-01-05, 00:22 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|