JAK UDZIELIĆ RABATU BEZ NARUSZANIA WARTOŚCI MAGAZYNU
Autor
Wiadomość
MOGRAFFA
JAK UDZIELIĆ RABATU BEZ NARUSZANIA WARTOŚCI MAGAZYNU
PROSIMY O RADĘ
MUSZĘ WYSTAWIĆ FAKTURĘ KORYGUJĄCĄ SPRZEDAŻ DO ODBIORCY NA UDZIELONY RABAT RETROSPEKTYWNY ZA KWARTALNY OBRÓT (2,5% OD WARTOŚCI NETTO). NIE CHCĘ NARUSZAĆ CENY SPRZEDANEGO TOWARU. RABAT MOIM ZDANIEM JEST DLA MNIE KOSZTEM. CZY JEST TAKA FUNKCJA W SYMFONII HANDEL ABY STWORZYĆ ODRĘBNY DOKUMENT NA RABAT.
Faktura korygująca musi być do jakiejś faktury musisz wskazać jaka faktura jest korygowana (numer).
Wg mnie musisz wyszukać faktury dla danego kontrahenta w danym okresie i dla każdej z osobna zrobić korektę.
moim zdaniem jak nie odliczałeś rabatu wcześniej (bo rozumiem, że nie miałeś podstaw) to odbiorca powinien wystawić fakturę Tobie. Następnie w rozrachunkach możecie wzajemnie skompensować płatności, lub poprostu zapłać Tą fakrurę.
Innym sposobem jest ustalenie rabatu np:. na sierpień na podstawie obrotów z poprzednich 2 miesięcy (czerwiec lipiec).
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 51 gości