Pozwolę sobie odświeżyć temat - w przypadku rozwinięcia dyskusji obiecuję założyć nowy wątek ;)
Cytuj:
Jedyna rozsądna opcja to praca z 1.75.2.6.
... a skąd wziąć takie wersje - na płycie mam tylko 1.75.1. Pytam, bo już sam nie wiem o co kaman. Walczę aktualnie z instalacją KDF 2008, SQL 2005 na w2k3R2 (domena) - i efekt jest taki, że o ile na serwerze po jakichś tam mękach udaje się uruchomić KDF, o tyle na końcówce (już przeinstalowałem XP całkiem od nowa) tuż po uruchomieniu programu wyskakuje okienko "Wystąpił problem z aplikacją"... Gdy próbuję odpalić na końcówce DTCDiagnoser od razu wyskakuje mi okno pt. DTCDiagnoser has encountered a problem and... Próbowałem już chyba wszystkiego i ciągle to samo... Już podejrzewam, że coś nie tak z płytą instalacyjną... Przy uruchamianiu Diagnosera w logach wyskakuje mi błąd .NETa, gdy uruchamiam z linii poleceń dostaję :
Cytuj:
Wyjątek nieobsłużony: System.IO.FileNotFoundException:... itd. Poinstalowałem wszystkie update'y dot. .NETa i nic... Już nie wiem, może to coś z tą wersją Commona, ew. może rzeczywiście nośnik skopany... Ale niby instaluje się w porzadku, tylko uruchomić się nie da... Kończą mi się pomysły...
irek