FK - Błąd bazy danych podczas translacji 2007 -> 2008
Autor
Wiadomość
bartek
FK - Błąd bazy danych podczas translacji 2007 -> 2008
Witam,
Zainstalowałem symfonię FK wersję 2008b, poprzednio miałem 2007. Próbuję dokonać transalcji bazy danch, jednak system wyrzuca mi następujący błąd: !!Wystąpił błąd bazy danych dla rekordu nr 1831.
Co można z tym zrobić? Bardzo proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 2008-04-02, 19:31 przez bartek, łącznie zmieniany 1 raz
Dziękuję za zainteresowanie. Udało mi się jakoś poradzić z tym błędem. Symfonia nie chciała dokonać translacji z powodu kontrahenta znajującego się w bazie. Nie wiem co z tym wpisem było źle. Znalazłem który to kontrahent, usunąem go i translacja się udała.
Poprzednie wersje FK (przed 2008) kontrahenta DAREK i darek traktowały jako 2 różnych klientów.
Od wersji 2008 jest to ten sam kontrahent, a jak wiemy w programie nie może być 2 kontrahentów o takim samym skrócie
Jeśli usunąłeś jednego kontrahenta (jednego z 2 takich samych, chociaż różnych) to konwersja poleciała bez przeszkód.
Ot i cała filozofia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości