KordianZadrozny
|
Struktura danych - Symfonia 2 - Pervasive
Uszanowanie.
Pierwszy post i prośba o pomoc.
Robię eksport danych z aplikacji jak w tytule. Potrzebuję dane kadrowe i płacowe, w tej chwili Pracowników, umowy i stanowiska.
Znalazłem gdzie to siedzi, mam dane, ale mam ogromny problem z datami, szczególnie stanowisk.
Znalazłem je w tabeli nie potrafię znaleźć poprawnych dat początku i końca stanowisk stawek umów Podejrzewam w znacznym stopniu bałaganiarstwo u klienta, bo niektóre są w tych miejscach a niektóre nie, ale zagadką są stanowiska.
Zrobiłem takie zapytanie: select wmr.employee_id,';', pr.nazwisko,';', pr.imie1,';', pr.pesel,';', d.wartosc,';', r.begin_date_dual,';', r.end_date from "DICTIONARY" d join "HRV_ITEMS" wmr on wmr.element=d.id_elementu join pracownicy pr on pr.id=wmr.employee_id join HRV_ROWS r on r.id=wmr.row_id where d.id_slownika=wmr.datatype_id and d.id_slownika=125;
(oczywiście ';', to robocze przydatne przy imporcie)
O ile data do się zgadza generalnei z tym co widzę w aplikacji, to begin_date_dual jest dla mnie zagadką. Daty typu 9/25/7993. Używam bazodanowo narzędzia Pervasive SQL Control Center v 9.50 coś tam
Struktura danych tez mi się nie podoba, nie ma żadnych widoków, a tp chyba nieprawidłowo. Mam info, że to baza plikowa, ale pewności nie mam.
Dzięki z góry za naprowadzenie mnie na trop
|