|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Weryfikacja przed migracją / Sprawdzanie planu kont
Autor |
Wiadomość |
karolokser
|
Weryfikacja przed migracją / Sprawdzanie planu kont
Witam,
Pojawił mi się dziwny problem podczas weryfikacji bazy danych przed migracją w Symfonii 2.0 2017.f Finanse i Księgowość (przed aktualizacją do 2017.f błąd ten nie występował podczas weryfikacji): Sprawdzenie planu kont 1.00 - SPRAWDZENIE Po nieudanej weryfikacji wyskakuje mi PDF z następującymi komunikatami (wklejam tylko te przy których znalazł błąd):
Sprawdzenie planu kont 1.00 - SPRAWDZENIE
UWAGA: jeżeli struktura Planu kont jest uszkodzona w pierwszym roku działalności firmy lub firma posiada tylko jeden rok działalności, naprawa Planu kont powinna zostać wykonana przez firmę SAGE.
UWAGA: jeżeli struktura Planu kont jest uszkodzona w więcej niż jednym roku, naprawę należy zacząć od najwcześniejszego uszkodzonego roku, przechodząc kolejno do lat następnych.
RokId: 0 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont - Wykryto niezgodności między typem lub podtypem konta analitycznego a wartościami konta syntetycznego. Etap 2 - sprawdzenie brwrel Nie znaleziono błędów. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 10 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 11 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 12 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 13 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 14 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
RokId: 15 Znaleziono następujące błędy: Etap 1 - sprawdzenie planu kont Nie znaleziono błędów. Etap 2 - sprawdzenie brwrel - Nieprawidłowe konto '256-1' w układzie 'Bilans'. - Nieprawidłowe konto '271-1' w układzie 'Bilans'. Etap 3 - sprawdzenie struktury planu kont Nie znaleziono błędów.
Całą weryfikację testowałem na stworzonej maszynie wirtualnej z kopią bazy. Wszystkie z powyższych błędów udało mi się naprawić za pomocą raportu do naprawy planu kont poza tym pierwszym przy którym występuje komunikat aby skontaktować się z w firmą SAGE w celu naprawy bazy danych.
Moje pytanie w związku z powyższym to: 1. Czy jestem w stanie to jakoś samemu zrobić? 2. Czy mogę używać raportu do naprawy tych pozostałych błędów na oryginalnej bazie? 3. Jak długo SAGE może naprawiać taką bazę?
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
|
2018-01-04, 12:23 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
rafal
Ekspert
|
Re: Weryfikacja przed migracją / Sprawdzanie planu kont
1. Jeżeli masz wiedzę możesz sam to naprawić 2. Możesz użyć raportu na oryginalnej bazie 3. Musisz zapytać w Sage
Naprawy może dokonać także Ekspert
|
2018-01-04, 12:56 |
|
|
karolokser
|
A jaki byłby koszt naprawy takiej bazy przez eksperta?
|
2018-01-04, 13:22 |
|
|
rafal
Ekspert
|
skontaktuj się z Ekspertem
|
2018-01-04, 13:41 |
|
|
karolokser
|
Próbowałem skontaktować się z ekspertem jak i firmą SAGE, lecz do tej pory moje maile pozostają bez odzewu. Może istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu które sam mógłbym zaimplementować?
Pozdrawiam
|
2018-01-09, 10:21 |
|
|
rafal
Ekspert
|
nie widzę, żadnej wiadomości na ten temat na skrzynce ekspert@mojaSymfonia.pl
|
2018-01-09, 16:41 |