Witam,
Nie mogę otworzyc okna pracownika bedąc zalogowana na serwerze jako ja.( Przy łączeniu zdalnym przez terminal)
Naliczając płace za grudzień, zalogowałam się jako administrator i zrobiłam listę.
Prosze o pomoc jak taki problem rozwiązać
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2008-01-03, 23:43 przez Sandra, łącznie zmieniany 1 raz
2008-01-03, 22:11
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
CineQ
Witaj,
Podczas instalacji Symfonii należy pamiętać o przełączeniu w tryb instalacji.
Aby to zrobić wystarczy uruchomić komendę change user /install
Następnie należy wykonać instalację Symfonii, wszystkie pliki umieszczane w różnych katalogach (nie tylko w katalogu docelowym Symfonii, również w Program Files/Common/Symfonia, etc.) będą wtedy dostępne dla wszystkich użytkowników, nie tylko dla administratora dokonującego instalacji. Problem braku możliwości uruchamiania okienek jest spowodowany brakiem dostępu do pliku/kontrolki, która tworzy okienko...
Po zakończeniu instalacji należy uruchomić opcję change user /execute aby przejść do trybu uruchamiania aplikacji.
Po tak wykonanej instalacji wszystko działa poprawnie.
Pozdrawiam
2008-01-25, 00:17
Xaver
nie sprawdzałem ale podobno wystarczy zainstalować program przez Dodaj/Usuń programyw Panelu sterowania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 18 gości