Mam takie pytanie. Posiadam instalację Symfonii 2010 w katalogu C:\Symfonia. Są zainstalowane moduły FK i Handel. W związku z tym że mam jeden komputer z Windows 7 64 nie mogę zainstalować na nim stacji roboczej dla Symfonii Handel. Dowiedziałem się że jest taka możliwość ale muszę mieć to na Pervasive. W sumie to jest 2 użytkowników jeden korzysta z Symfonii na stacjonarnym (fk i handel) Windows XP a drugi miał być podłączony jako stacja robocza na Windows 7 64 . Jaką wersję Pervasive muszę kupić ? Czy wystarczy do tego Pervasive.SQL v.10 Workgroup 3 user (Peer-to-Peer)? Zainstaluję to na tym z XP i na tym z Windows 7 64 udostępnię katalog i będzie śmigać?
Tak wystarczy nawet 2 stanowiska perv.... ale 3 tez :) :)
2010-06-28, 20:22
irtad
Patrzyłem w sklepie internetowym to mają właśnie Pervasive.SQL v.10 Workgroup 3 user (Peer-to-Peer) i coś takiego Pervasive.SQL v.10 Workstation 1 user. Tylko nie wiem jaka jest różnica pomiędzy nimi oprócz ceny i ilości użytkowników.
odpowiedź już pewnie jest na mailu. Natomiast dla wyjaśnienia bo może komuś się przydać na przyszłość licencje Workgroup są rozbudowywalne (nieważne czy BOX czy Deployment) z tym że jak zawsze max lic =5, licencja Workstation jest zawsze 1 i nie podlega jakiejkolwiek rozbudowie ani łączeniu z innymi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości