macbaz
|
SQL 2008r2 + Erp 2016.1 - dołączanie firmy - błąd
witam, zainstalowałem na PC z win8 sql-a 2008 r2 wersja express, uwierzytelnianie windowsowe. Zainstalowałem commony z sage erp 2016.1. Następnie instaluje ERP 2016.1 , FK, Handel, Płace i Administracja. Kolejno w sql management studio robie restore baz Sage, kolejno importuje FK,Handel i Płace. Wszystko pod sql management poprawnie się przywraca. Kolejna rzecz, loguje sie do ERP administracja -chcę dołączyć firmę, podaje użytkownika user:sa password:jakieshaslo , niestety program wyrzuca problem DAL. login haslo jest niepoprawne , wyskakuje obok loginu czerowony wykrzyknik w kółku.
Co robić? Czy to przez to, że przy instalacji SQL-a podałem uwierzytelnianie windowsowe? już wtedy należało podać uwierzytelnianie SQL (user:sa?).
Wszystkie powyższe rzeczy robię na koncie admina. SQL jako local system. W sqlu poustawiane wszystko na enabled, usługi powłączane. Użytkownik sa, ma uprawnienia dbowner do wszytkich baz Sage:Fk,Handel,Place. Chciałem stworzyć nowego usera pod sqlem, nadać mu prawo dbowner do baz sage, lecz i to nic nie dało, przy wpisywaniu tych danych, dalej wyskakuje wykrzyknik i problem DAL z loginem i hasłem nieprawidłowym.
Jakieś pomysły , byłym bardzo wdzięczny!
|