Import dokumentów magazynowych do Symfonii Premium 2009
Witam!
Dostarczyłem klientowi system zarządzania produkcją w którym między innymi wystawia dokumenty magazynowe. Klient dodatkowo posiada Handel Premium 2009 oraz Finanse i Księgowość Premium 2009. Ostatnio stwierdził, że pracownik musi ręcznie przepisywać wszystkie dokumenty magazynowe z systemu produkcyjnego do symfonii i chciałby żeby to zautomatyzować.
Z systemu produkcyjnego mogę wypuścić wszystko co trzeba w dowolnym formacie. Niestety nie znam Symfonii. Przejrzałem większość dostępnego w wersji demo helpa, ale mam wrażenie, że to nie wszystko. Brakuje mi opisu pól wyjściowych, to co jest w "AmHm-Import_specjalny.rtf" jest chyba nie wystarczające. Do strony
http://symfonia.pl/encyklopedia/ nie mam dostępu.
Skonstruowałem plik tekstowy dający się (jako tako) importować przy pomocy szablonu hmin.ams, ale
1) mam wrażenie że to jest do wymiany dokumentów z kooperantami
2) przy imporcie ciągle mnie pyta o potwierdzanie towarów i kontrahentów z kartoteki - strasznie to wydłuża operacje
3) dokumenty lądują w buforze, zmienia się numeracja dokumentów
Pomyślałem, że może tu zastosować scenariusz importu danych z innego oddziału, próbowałem używać szablonów hmioddz.ams, hmfk.ams ale tu kompletnie bez rezultatów. Generalnie jakoś nie mogę tego ogarnąć (za słaby dostęp do dokumentacji + moja nieznajomość symfonii)
Pytanie jak to najłatwiej zrobić? Jakiego szablonu najlepiej użyć (i gdzie znaleźć opis pól wyjściowych)?
pozdrawiam