Carte blanche - czyli zaczynamy od początku
Jako że to pierwszy post to witam wszystkich użytkowników forum :)
Może słabo szło mi szukanie ale jako nowemu użytkownikowi oprogramowania Sage brakuje mi tutoriala do pierwszej instalacji zestawu i kilku odpowiedzi na podstawowe pytania (fajnie jakby taki tutorial był przypięty na pierwszej stronie działu "Techniczne")
Po zakupie dostałem taki o to komplet plików instalacyjnych:
PSQL-Workgroup-11.30.026.000-win.exe - Wraz z licencją
Sage Symfonia Start Mała Księgowość
Sage Symfonia e-Dokumenty
Sage Symfonia e-Deklaracje
Sage Symfonia Start Faktura
Sage Symfonia e-Dokumenty
Sage Symfonia e-Deklaracje
I teraz moje pytania:
1. Czy w przypadku instalacji jednostanowiskowej (wszystko na laptopie) ma rację bytu silnik Pervasive (za/przeciw)
2. Czy oprogramowanie występuje w wersji 64 bit? jeżeli tak to które i czy ma znaczenie klucz licencyjny?
3. Poza silnikiem Pervasive (który instalujemy jako pierwszy) czy ma znaczenie kolejność instalacji poszczególnych modułów?
4. W instrukcji instalacji MKP i FK nie jest omówiona instalacja wraz z silnikiem Pervasive (zawsze można dalej, dalej, dalej, OK, Zakończ, ale co dalej?
)
5. Czy po instalacji i konfiguracji danych firmy w jednym module jest szansa przeniesienia danych firmy (urzędy, i kontrahenci znalazłem) do drugiego, czy trzeba wszystko przeklepać?
6. Do modułów e-Dokumenty i e-Deklaracje dostałem po dwa różne klucze, co z tym mam począć?
7. Czy w tak rozwiniętym oprogramowaniu nie ma opcji automatycznej synchronizacji dokumentów pomiędzy FK->MKP tylko Eksport/Import?
8. Czy podczas instalacji bądź pierwszej konfiguracji są jakieś konkretne wskazania nie opisane w manualu (jakiś dodatkowy checkbox do zaznaczenia, czy ścieżki plików/folderów do ustawienia) do poprawnej i wydajnej pracy takiego zestawu?
Pozdrawiam
MK