witam, niestety ale w ramach zastępstwa przytrafiło mi się odtworzenie lokalnej bazy w symfonii forte fk wersja 2011.e
Czy mógłbym prosić o jakąś skróconą notkę w jakiej kolejności co mam robić.
Co mam zrobione ? - sql w wersji 2008 zainstalowany - fort fk zainstalowany - common files zainstalowane
w sql zrobiłem restore z pliku bak forte fk z serwera .
Co robić dalej?
Co teraz , jak ta bazę odtworzyć w forte fk, z jakimi nazwami, czy z nazwą bazy czy sql-a?
proszę o pomoc pozdrawiam
2015-08-13, 10:33
Autor
Wiadomość
Mix-soft.pl
macbaz
Re: Forte FK 2011.e ponowne wczytanie bazy sql .bak
update: Serwer name: KAM1 Authentication : WIndows authentication 1. nazwa bazy: KAM1_FKF . Wchodze w forte > Forma>Nowa> podaje jako serwer: KAM1, użytkownik:administrator , haslo: haslo administratora.
Wyskakuje error: Create-CoCreateInstance: Klasa niezarejestrowana.
2. Jeżeli chcę dołączyć firmę: dołącz > serwer: KAM1 > wyskakuje: Problem z SQL-DMO.Operacja zostanie przerwana! FKF 3DBC
Re: Forte FK 2011.e ponowne wczytanie bazy sql .bak
Oczywiście że w wersji 2011 konieczny jest install bazy model. kolejność działań:
- odtworzenie kopii bazy produkcyjnej na serwerze. - instalacja bazy model właściwej dla wersji probramu i bazy (muszą być zgodne) na tymże serwerze - 'Install FKF2011 DB.EXE' jest w paczce instalatora 2011e. - dołączenie bazy za pomoca "dołącz firme" w programie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 11 gości