|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
HMF2011. Problem z podłączeniem do bazy - DAL
Autor |
Wiadomość |
aneta.g
|
HMF2011. Problem z podłączeniem do bazy - DAL
cześć,
mam problem z zalogowaniem/uruchomieniem Handlu FORTE na jednym z komputerów. Przy próbie logowania do bazy pojawia sie komunikat 'DAL......' - nieprawidłowy użytkownik lub hasło. Jak to wygląda: na komputer logujemy się za pomocą kont użytkowników w domenie uzytkownicy nie mają uprawnień Administratora
Sytuacja jest taka, że jak zaloguję się na Administratora na tym komputerze lub przypiszę operatorów do grupy Administrator na serwerze - loguję sie Symfonii Handel, w przeciwnym razie jest problem. Uruchomienie testu DTCDiagnoser kończy się również niepowodzeniem - ten sam komunikat, czyli nieprawidłowe hasło lub uzytkownik.
No i teraz nie wiem, co mam zrobić, aby zwykły operator domenowy bez uprawnień Administracyjnych działał poprawnie. Dziwne jest to, że ta sytuacja dotyczy tego konkretnego komputera - co oznacza, że na każdym innym komputerze (mamy ich ok. 7 szt.) wszystko działa poprawnie, na każdym z operatorów, a na tym jednym nie.
Sprawdziłam zaporę - jest wyłączona. Jest tam zainstalowany NOD - już nie aktualny, chyba nawet nieaktywowany, ale w wyjątkach programu antywirusowego wpisany jest Handel FORTE.
Ma ktoś jeszcze pomysł na rozwiązanie tej sytuacji????
|
2014-09-09, 17:40 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
wrob
Ekspert