|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Fairy_san
|
Nie widzi grupy firm
Witam, Napisałam już tego posta w grupie Programów Księgowych (problem wystąpił w Małej Księgowości) ale niestety brak odpowiedzi ... więc może tu - w dziale technicznym?
W biurze rachunkowym na dwóch komputerach zainstalowana jest MKP na kluczu sprzętowym - dwa klucze na dwa komputery. Na kompie nr 1 mamy firmę XYZ i robię kopię zapasową którą chcę wgrać do komputer nr 2. A więc na komp2 robię odtwarzanie firmy. "Dane grupy firmy zostały odtworzone". Otwieram sobie firmę i wszystko gra. Będąc cały czas w programie mogę zamykać i otwierać firmę XYZ - wszystko jest OK. Problem zaczyna się po wyjściu z programu i ponownym uruchomieniu go. Po ponowym uruchomieniu mam na liście grupę XYZ i firmę XYZ - robię otwórz i dostaję komunikat: MKP 1D4C "Przed wykonaniem tej operacji musisz wskazać istniejącą grupę firm". Klikam OK i pyta mi się czy ma wyrzucić grupę XYZ. Jak kliknę NIE to nie dostanę się do XYZ, klikam więc TAK i wchodzę w firma "DOłącz grupę firm" i wskazuję katalog. Grupa została dołączona i teraz znowu mogę otwierać firmę. Jednak za każdym razem po zamknięciu programu pokazuje mi że nie ma takiej grupy firm i muszę na nowo dołączać firmę. Pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło. Czy ktoś się z tym spotkał? A może ja coś robię źle? Wersja 2014a
Pozdrawiam,
|
2014-07-25, 21:58 |
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
|
|