Instalacja Common 10.2.17.0 na serw. gdzie już jest 12.1.14.
Witam, Jak w temacie: Mam serwer na którym pracuje forte 2012a . Jest tam zainstalowany Common Serwer 12.1.14.0. W celu wykonania migracji danych z FKP2011 Muszę zainstalować FKF w tej wersji. Udało mi się uruchomić Forte serwer w wersji 10.2.17.0 (oczywiście działa na innym porcie). W tym momencie działaj dwa serwery Common. Udało mi się zainstalować FKF w wersji 2011 ale nie chcą się zainstalować Commony w wersji 10.2.17.0 bo dostaje informacje o tym że zainstalowano już nowszą wersję. Nie chcę jej odinstalowywać bo wszystko działa OK. Chcę tylko doinstalować na czas migracji FKF 2011 z commonami 10.2.17.0. Musi być jakiś sposób na to którego nie znam. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Re: Instalacja Common 10.2.17.0 na serw. gdzie już jest 12.1
A Serwis.setup.Forte2012.a.cmd nie poradzi tutaj? Jest taki plik na płytce, do instalacji bez usuwania poprzednich wersji. Ale tego typu eksperymenty nigdy na serwerze produkcyjnym.
Re: Instalacja Common 10.2.17.0 na serw. gdzie już jest 12.1
Pewnie i by poradził. Ja mam u siebie wszystkie commony itp. równocześnie ale to jest instancja testowa jak słusznie Jarek zauważył i takie "triki" na serwerze produkcyjnym są niewskazane. Po co psuć coś co działa :)
Myślę że najlepiej podnieść bazę premium do możliwie najwyższej wersji, na jakichś pożyczonych numerkach, jeśli się nie posiada takowych i potem migratorem jak najnowszym.
Użytkownicy przeglądający to forum: AdsBot [Google], Google [Bot] i 18 gości