BazaN
|
Import specjalny rozrachunków w walucie
Przesyłam fragment kodu szablonu, z którym mam problem. Wczytuje faktury sprzedaży, korekty i WDT do FK 2010.1 Cały import przechodzi bardzo ładnie poza rozrachunkami w walucie. Próbowałem już chyba z kilkanaście różnych kombinacji z układem czy z różnymi wartościami $IdDlaRozliczen ale zawsze wyskakują mi błędy: 1. Po pierwsze nie przechodzi mi symbol waluty. Owszem cały dekret po naciśnięciu w Symfonii przycisku "Kwoty w:" pokazuje wartości w walucie ale przy tym przycisku nie wyświetla się waluta. 2. Nie tworzą się rozrachunki dla faktur w walucie gdy dla złotówkowych rozrachunki importują się dobrze. 3. Jak próbuję ręcznie nadać rozrachunek do konta to 203 to znikają zapisy w walucie albo dostaję komunikat "Dokument zawiera rozrachunki walutowe na kontach złotówkowych (203-2-1311). Czy usunąć rozrachunki z tego konta ..." co jest bez sensu bo to konto jest walutowe i w innych dokumentach ręcznie wprowadzanych z walutami na nim jest wszystko ok.
#format "SDF" MakeSec("transakcja") { $Termin = Date([39]) } MakeSec("Zapis") { $strona = 0 $konto = Def("konto_brutto_sprzedaz") $kwota = [40] $pozycja = 0 $rozbicie = 0 $IdDlaRozliczen = @@idRozl IF ( NOT(cat(equal([42], "PLN"),equal([42], "")))) { $wkwota = [41] $waluta = [42] $kurs = [43] $typkursu = 3 } @@idRozl = Sum0(@@idRozl,1) } MakeSec("Zapis") { $strona = 1 $kwota = sum2 ([58],[54]) $konto = Def("Pozostałe_usługi") $pozycja = 0 $rozbicie = 1 $IdDlaRozliczen = @@idRozl IF ( NOT(cat(equal([42], "PLN"),equal([42], "")))) { $wkwota = Div6 (sum2 ([58],[54]), [43]) $waluta = [42] $kurs = [43] $typkursu = 3 } @@idRozl = Sum0(@@idRozl,1) } if( Not(Cat(Equal([64], "0.0000"),Equal([64], "0.00"),Equal([64], ""),Equal([64], "0")))) MakeSec("Zapis") { $strona = 1 $kwota = [64] $konto = Def("konto_vat_sprzedaz") $pozycja = 0 $rozbicie = 2 $IdDlaRozliczen = @@idRozl IF ( NOT(cat(equal([42], "PLN"),equal([42], "")))) { $wkwota = [44] $waluta = [42] $kurs =[43] $typkursu = 3 } @@idRozl = Sum0(@@idRozl,1) }
Próbowałem różne formaty danych wejściowych symbolu waluty: EUR, "EUR", Euro itd.. Myślę, że problemy z rozrachunkami wynikają z jakiegoś błędu z walutą może to $typkursu = 3 (nie wiem do czego to służy, przepisałem z innych szablonów). Nie umiem też wczytać kursu z faktury do Tabeli kursów. Proszę o wsparcie.
|