|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Symfonia FiK 2013.1 - instalacja wielostanowiskowa
Autor |
Wiadomość |
likufanele
|
Symfonia FiK 2013.1 - instalacja wielostanowiskowa
Witam.
Na początku zaznaczam, że pierwszy raz mam przyjemność obcować z programami z firmy Sage. ;)
Moja firma zakupiła program Symfonia Finanse i Księgowość wer. 2013.1 Nielimitowana 1 użytkow. (spisuję z pudełka ;) ). Chciałbym go teraz zainstalować w konfiguracji wielostanowiskowej, jeśli jest oczywiście taka możliwość. Mam 2 komputery z WinXP Professional. Na jednych chciałbym mieć serwer, a na drugim klienta.
Co udało mi się do tej pory zrobić: na "serwerze" zainstalowałem program, udostępniłem folder Symfonii w sieci i utworzyłem nową firmę. Na "kliencie" również zainstalowałem program bez problemu, zmapowałem udostępniony folder z serwera jako nowy dysk i wszystko teoretycznie działa. Udało mi się nawet do klienta dołączyć firmę utworzoną na serwerze, jednak jeśli spróbuję otworzyć tę firmę do pracy na kliencie otrzymuję błąd jak w załączniku.
Prosiłbym o jakieś wskazówki co z tym fantem zrobić. Czy jest to w ogóle możliwe do zrobienia na tej wersji którą posiadam? Jak widać, nie używam (i nie chcę) bazy Pervasive.
Załączniki:
symfonia.jpg [ 83.19 KiB | Przeglądany 3096 razy ]
|
2013-03-21, 11:43 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
krzysiek
Ekspert
|
Re: Symfonia FiK 2013.1 - instalacja wielostanowiskowa
Z opisu wygląda, że wszystko jest zrobione dobrze. na XP jesli 32 bitowy to nie ma potrzeby pervasive. Ten błąd oznacza, że aplikacja nie moze w pełni uzyskać dostępu do pliku, ja bym stawiał na jakieś uprawnienia a raczej ich brak w udostępnionym zasobie lub w zabezpieczeniach.
|
2013-03-21, 12:14 |
|
|
wrob
Ekspert
|
Re: Symfonia FiK 2013.1 - instalacja wielostanowiskowa
Na kliencie zainstaluj stacje robocza a nie program a po drugie sprawdz najpierw czy na serwerze mozesz wejsc do tej firmy :)
|
2013-03-21, 15:34 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|