Symfonia Forte, Pervasive SQL i samba/Linux
Witam serdecznie,
właśnie dzisiaj klientowi chciałem przenieść Symfonię Handel na sambę na linuksa. Konfiguracja Samby jest następująca:
Kod:
[global]
workgroup = PM
printing = cups
printcap name = cups
printcap cache time = 750
cups options = raw
map to guest = Bad User
# bez hasel...
security = share
guest account = jakies_konto
socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192
#
wins support = yes
create mask = 0775
[dysk]
path = /home/
comment = Opis katalogu
browseable = Yes
read only = No
writable = yes
guest ok = yes
guest account = jakies_konto
force user = jakies_konto
inherit acls = Yes
Z przyczyn politycznych jakies_konto istnieje na tym serwerze i pliki mają +rwx dla jakies_konto. Tylko nie mogę napisać wprost nazwy konta.
W sieci LAN są 3 komputery z Windows XP Professional.
Dotychczas jeden z nich (powiedzmy komputer A) miał udostępniony katalog, a pozostałem komputery B i C miały zamapowany ten udostępniony udział z A i uruchamiały Symfonię uruchamiając plik exe bezpośrednio z komputera A - nie było zainstalowana Symfonia klient.
Natomiast komputery B i C mają zainstalowanego jakiegoś klienta do Pervasive.SQL, a komputer A chyba serwer lokalny Pervasive.SQL ( nie wiem na 100%, ale ma katalog c:\pwvs, a w nim jest raczej ten serwer - mea culpa, nie sprawdziłem, czy jest uruchamiany jako usługa systemowa).
Jak skopiowałem cały katalog z symfonią na Sambę, to teraz jest tak. Jeden, dowolny komputer A lub B lub C może uruchomić Symfonię z Samby i wszystko jest OK.
Każdy kolejny ma błąd otwarcia pliku amhm.bin o kodzie ERR=116. Plik ten ma uprawnienia -rwxrw-rwx, więc raczej już większych nie da rady zrobić.
Czy ktoś może wie, co można z tym fantem uczynić? Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Adam