|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Odtworzenie danych z pervasive do btrieve - Symfonia2011 KiP
Autor |
Wiadomość |
foqzpoqz
|
Odtworzenie danych z pervasive do btrieve - Symfonia2011 KiP
Witam,
Znajomy, który jest osobą zupełnie nietechniczną zakupił Symfonię 2011 i wykonał sam (czyli można by rzec nieświadomie) typową jednostanowiskową instalację na btrieve. Dokonał tego na Win 7 x64 Home Premium.
Zostałem poproszony o pomoc w imporcie danych, które jak podejrzewam pochodzą z wersji Symfonia 2011a KiP na pervasive. Mija już 8 godzina prób, i poprzestaliśmy na: Błąd nr 30: plik nie jest bazą danych. Odtworzenie danych z pliku poszło bez problemu. Błąd wyskakuje w momencie otwierania odtworzonej firmy.
Teraz kilka pytań do Was:
- czy jedynym wyjściem jakie mu teraz zostało jest zakup licencji na pervasive server i instalacji stanowiska na innym systemie, czyli dodatkowo zakup systemu na którym będzie można uruchomić serwer?
- czy ewentualnie jest możliwość konwersji z pervasive do btrieve?
- wielokrotnie spotkałem na tym forum informację, że w takim wypadku należy zainstalować pervasive i wszystko gra. Czy mam rozumieć, że chodzi o samego klienta pervasive i nie ma prawa rozwiązać problemu w opisanym przeze mnie przypadku?
Będę wdzięczny za każdą podpowiedź.
|
2011-11-19, 19:12 |
|
|
Autor |
Wiadomość |
Mix-soft.pl
|
|
|
Maciek
|
Wystarczy wpisać: z pervasive do btrieve do wyszukiwarki forum i okaże się, że jest wątek o dokładnie takim tytule
http://forum.mojasymfonia.pl/viewtopic.php?t=205
|
2011-11-19, 21:43 |
|
|
foqzpoqz
|
..i co dalej?
Dzięki za zainteresowanie. Wątek który przesłałeś jest mi znany, ale prawdę mówiąc nie miałem wcześniej do czynienia z systemem baz danych pervasive, stąd mam pytanie:
- gdzie znaleźć plik bazy danych, którego rebuild miałbym zrobić?
- gdzie po ewentualnym rebuild'zie umieścić plik bazy, aby btrieve go widział?
|
2011-11-20, 16:23 |
|
|
Maciek
|
Baza danych to pliki *.dat w katalogu firmy. "Rebuild'nij" i wrzuć do tego samego katalogu. Dobrze jest posiadać kopię przed przystąpieniem do pracy.
|
2011-11-20, 16:58 |
|
|
foqzpoqz
|
Success
Dziękuję za pomoc. Rebuild zakończony pełnym sukcesem Mam nadzieję, że kiedyś będę mógł się odwdzięczyć. Temat uważam za zamknięty :)
|
2011-11-20, 19:39 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|